Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: B-Band failure  (Read 1850 times)
kenhan
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 6




Ignore
« on: January 17, 2014, 07:13:27 PM »

Hi.

I have a OEM B-Band in my ca. 2005 LV-03R. The pickup used to work, but is not anymore. It is not outputting any signal. Has anyone experienced B-Band failing? Any advice as to how to diagnose / fix the problem? Thanks.

Logged
cbarclay
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 398


WWW

Ignore
« Reply #1 on: January 17, 2014, 07:20:10 PM »

You may have tried these already but have you tried a new battery, new cable, checked everything in the signal chain?
Logged

Chris
Saint Louis, MO
L-03W
kenhan
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 6




Ignore
« Reply #2 on: January 17, 2014, 07:26:34 PM »

Yes, tried with a new battery, several cables (all work with another guitar).

I was never happy with its sound, but at least it worked. Now that it isn't, I'm wondering about just removing the whole thing and replacing with LR Baggs' Lyric, for example. Then I'll somehow have to deal with the gaping hole left where the preamp is. Perhaps round it off and turn it into a sound port?
Logged
rockstar_not
Gold Member
****
Offline Offline

Posts: 2313


WWW

Ignore
« Reply #3 on: January 17, 2014, 10:52:09 PM »

Yes, tried with a new battery, several cables (all work with another guitar).

I was never happy with its sound, but at least it worked. Now that it isn't, I'm wondering about just removing the whole thing and replacing with LR Baggs' Lyric, for example. Then I'll somehow have to deal with the gaping hole left where the preamp is. Perhaps round it off and turn it into a sound port?

My fishman that was supplied with my 1999/2000 L-03 went south.  I took out the preamp and have still yet to bother finishing off the hole.  I actually like having that sound in my face now!  But the workmanship by Larrivee on cutting the original hole was quite disappointing, I must say and have said here before.  Don't be surprised to see a non-uniform hole looking at you after you remove the preamp.  I've often thought about just finishing mine off with a section of tubing split along it's length, cut to perimeter of the hole.  No real need to do it, so haven't gone there yet.

-Scott
Logged

2000 L-03-E
2012 Epiphone Nighthawk Custom Reissue
1985 Peavey Milestone
2004 SX SPJ-62 Bass
2008 Valencia Solid Cedar Top Classical
2015 Taylor 414ce - won in drawing
2016 Ibanez SR655BBF

My Sound Cloud
Mr_LV19E
Gold Member
****
Offline Offline

Posts: 6500




Ignore
« Reply #4 on: January 18, 2014, 12:32:25 AM »

There have been a few threads addressing this issue. I'm assuming you have the UST (under saddle transducer), if so email B-Band and they will send you a new transducer.

I have the A-2.2 model with the UST and the AST (acoustic soundboard transducer) with mixing and volume control inside the sound hole, my UST stopped working and they sent me a new one free of charge stating that they had a bad batch of UST's. Others here on the forum have done the same, they are a very reputable company that stands behind their product.
Logged

Roger


"Live simply so that others may simply live"
kenhan
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 6




Ignore
« Reply #5 on: January 18, 2014, 01:38:04 AM »

Thanks! I'll contact B-Band and see what they say.
Logged
headsup
Gold Member
****
Offline Offline

Posts: 2113


WWW

Ignore
« Reply #6 on: January 22, 2014, 04:45:16 AM »

here's the contact info
be sure to send them the model number, date purchased, etc.
 they are very good about this stuff.

 Pekka Rintala
B-Band, Inc.
2009 Ranch Road 620 North¸ #820
Austin, TX 78734
Tel. (512) 266-3820, Fax (512) 266-7203
Cell (818) 601-0129
pekka@b-bandusa.com   www.b-band.com
Join B-Band on Facebook
Logged

"Senior" member means "old" right?
Like over 50?

Too many guitars to list here.
 Too few brain cells to be bothered with...
kenhan
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 6




Ignore
« Reply #7 on: January 22, 2014, 05:17:54 PM »

Thanks for the contact info. I contacted them via their website contact form but have not heard from them yet. I'll try via the info you provided. I appreciate it!
Logged
kenhan
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 6




Ignore
« Reply #8 on: January 28, 2014, 04:50:32 PM »

Well, it's been a several days, but they have yet to reply my 2 emails. It's a little disappointing.
Logged
Mr_LV19E
Gold Member
****
Offline Offline

Posts: 6500




Ignore
« Reply #9 on: January 28, 2014, 08:12:20 PM »

I would phone them.
Logged

Roger


"Live simply so that others may simply live"
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to: